רגיעה עולמית, עומס תקציבי: האתגר של הין?צמד המטבעות דולר/ין רשם לאחרונה עלייה משמעותית, שהביאה את הין היפני לשפל של חודש מול הדולר האמריקאי. התחזקות זו נובעת בעיקר משיפור בסנטימנט העולמי, שהוצת על ידי הסכם סחר חדשני בין ארצות הברית לסין. ההסכם, שמטרתו לצמצם את הגירעון המסחרי האמריקאי, חיזק את אמון המשקיעים והפחית את המשיכה המסורתית של הין כמטבע מקלט. בנוסף, מדיניות המחמירה של הפדרל ריזרב, ללא כוונה להוריד את הריבית בטווח הקצר, מגבירה את האטרקטיביות של נכסים בדולרים, במיוחד על רקע התפוגגות החששות מפני מיתון בארצות הברית.
במקביל, הין נתון ללחצים כלכליים פנימיים משמעותיים ביפן. חוב המדינה שבר שיאים, כתוצאה מהוצאות גוברות על ביטחון ורווחה חברתית, המונעות בין היתר מהזדקנות האוכלוסייה. סובסידיות ממשלתיות לחשבונות אנרגיה והצורך להנפיק אגרות חוב נוספות כדי לממן את ההוצאות מעצימים את הלחץ התקציבי. תנאים כלכליים מורכבים אלה עומדים בניגוד למדיניות הפדרל ריזרב, ויוצרים פער הולך וגדל בין המדיניות המוניטרית של שתי המדינות. פער זה, לצד תשואות גבוהות יותר על נכסים בדולרים, מחזק את הדולר מול הין, במיוחד לאור הזהירות של הבנק המרכזי של יפן בנוגע להעלאות ריבית עתידיות.
ירידה במתיחות גיאופוליטית תרמה אף היא למעבר ממטבעות מקלט. הסכמי הפסקת אש והסיכוי לשיחות דיפלומטיות באזורים רגישים עודדו תיאבון לנכסים מסוכנים בשווקים הפיננסיים. מגמה זו מפחיתה ישירות את הביקוש לין היפני ומחריפה את השפעתם של הגורמים הכלכליים והפערים במדיניות המוניטרית על שער החליפין דולר/ין. התפתחויות גלובליות, נתונים כלכליים קרובים והחלטות הבנקים המרכזיים יקבעו את כיוונו של הצמד בתקופה הקרובה.